Punat panorama
Punat panorama
Privatni smještaj Punat, otok Krk - Sobe pape
Privatni smještaj Punat, otok Krk - Sobe pape
Ljetovanje na Krku - Punat, sobe Pape
Ljetovanje na Krku - Punat, sobe Pape
Sobe Punat Krk Hrvatska
Sobe Punat Krk Hrvatska
Iznajmljivanje soba Punat, otok Krk
Iznajmljivanje soba Punat, otok Krk
Terasa
Terasa
Dječje igralište s ljuljačkama, klackalicama i toboganom
Dječje igralište s ljuljačkama, klackalicama i toboganom
Detalj iz dvorišta - ptičje gnijezdo
Detalj iz dvorišta - ptičje gnijezdo
Detalj iz dvorišta - ljubice u cvatu
Detalj iz dvorišta - ljubice u cvatu

Sobe Papepuntarska draga

Punat

Punat se nalazi na južnom djelu otoka Krka a smjestio se u jednoj od najljepših i najzaštićenijih uvala na Jadranu Puntarskoj dragi. Punat je udaljen oko 30 km od Krčkog mosta i oko 8 km južno od grada Krk. S glavne prometnice koja ide uzduž otoka Krka od Omišlja do Baške potrebno je skrenuti desno kod crkvice sv. Dunat, smještene na sjeveru Puntarske drage.

Jednostavnom primorskom ambijentu mjesta Punat draž daju male kamene kuće stisnute u uskim ulicama tzv. kalama u staroj jezgri mjesta te iskonska bjelina šljunčanih plaža kojih ima nebrojeno u bližoj okolici mjesta izvan Puntarske drage. Mjesto broji oko 1800 stanovnika.

Gotovo da nema posjetitelja koji za svog boravka u Puntu nije posjetio otočić Košljun koji u okrilju Franjevačkog samostana čuva bogatstvo hrvatske kulturne baštine.

Punat spada u red vodećih središta nautičkog turizma na hrvatskoj obali, među nautičarima poznat po marini "PUNAT" najstarijoj i jednoj od vodećih marina na Jadranu u čijem sastavu se nalazi i brodogradilište.

Punat je okružen maslinicima te je nadaleko poznato puntarsko maslinovo ulje, koje nije samo hrana već u pravim količinama i lijek.

Otok Krk - zemljopisni položaj

Otok Krk nalazi se u Kvarnerskom zaljevu. Najveći je otok na Jadranu, površine 409,9 km2.

Najviši vrh: Obzova (569 m). Oko otoka se nalazi dvadesetak otočića, hridi i grebena: Prvić, Galun, Zec, Plavnik, Kormati, Košljun, Sv. Marko i dr. U 68 naselja na otoku živi 16.402 stanovnika.

Reljef: Krški, sa zanimljivim krškim oblicima: špiljama i pećinama (Biserujka kod Dobrinja), dolcima i škrapama. Središnjim dijelom Krka pružaju se plodna polja: Omišaljsko, Dobrinjsko, Vrbničko i Bašćansko.

Obala: Dobro razvedena, s mnogim zaljevima, uvalama i prirodnim šljunčanim plažama. Najveći zaljevi su Soline (ljekovito blato) i Puntarska draga.

Klima: Ugodna i blaga mediteranska klima. Prosječna ljetna temperatura zraka 22,8 °C, mora 23 - 25 °C. Glavni vjetrovi: bura, jugo i maestral. Prema broju sunčanih sati u godini (2.500), Krk se ubraja u najsunčanije dijelove Europe.

Vode: Na otoku se nalaze dva jezera: Jezero i Ponikva, i tri rijeke: Veli ili Dobrinjski potok, Vretenica i Vela Rika.

Vegetacija: U središnjem i zapadnom dijelu otoka prevladavaju šume, te uzgojene kulture mediteranskog voća i povrća, vinograda i maslinika. Sjeverni i južni Krk čine kamenjari i pašnjaci.

Rezervati šumske vegetacije: Šume hrasta crnike (Quercus ilex) na Glavotoku i na otočiću Košljunu.

Ornitološki rezervati: Otok Prvić i sjeveroistočni strmi dio obale otoka Krka, na kojima obitavaju bjeloglavi supovi (Gyps fulvus Habl.). Posebnost krčkoga krajolika čine terasasti suhozidi (gromače) i pastirski mrgari, sačuvani na krševitim zaravnima iznad Bašćanske udoline.

Briga o očuvanju i zaštiti okoliša vodi se neprekidno i sustavno. Potvrda su i dvije plave zastave: u marini Punat, Veloj plaži u Baški, AC Ježevac, plaža Lukobran, FKK Politin i plaža Koralj.

Sobe Pape - Iznajmljivanje soba i apartmana Punat, otok Krk, Hrvatska

Punat

Punat se nalazi na južnom djelu otoka Krka, a smjestio se u jednoj od najljepših i najzaštićenijih uvala na Jadranu Puntarskoj dragi.

Otok Krk

Krk je najveći otok na Jadranu, površine 409,9 km2. Obala je dobro razvedena, s mnogim zaljevima, uvalama i prirodnim šljunčanim plažama.

Knjiga gostiju

Upišite se u našu knjigu gostiju!
Napišite nam Vaše komentare, prijedloge, kritike, a naravno i pohvale...

Naši prijatelji

NAS Sailing Center